Restaurering

Udover at male egne billeder, har jeg arbejdet som malerikonservator i 28 år og har konservatorværksted i Gilleleje. Jeg har renset og restaureret hundredvis af malerier og har arbejdet for mange private kunder, kunsthandlere og forsikringsselskaber gennem tiden.


Jeg har renset og restaureret 26 malerier efter brandskade for Dragsholm Slot.


Typisk vil arbejdet bestå i at rense billeder og fjerne den snavs som skjuler de originale farver og detaljer. Jeg udfører også arbejde for kunsthandlere, som har købt et hullet eller revnet maleri, som jeg ved restaurering bringer tilbage til dets oprindelige skønhed. For forsikringsselskaber udbedrer jeg vand- eller røgskader og reparerer skader, som er opstået under flytning og transport.

Normalt kan jeg fjerne og reparere revner og huller ved at lime nyt lærred på bagsiden af maleriet. Dette gøres med eller uden varme og tryk - afhængig af det pågældende maleri, dets alder og tykkelsen af malingen etc.

Jeg begyndte at restaurere malerier, da jeg opdagede, at jeg havde talent for at blande præcise farver, når et maleri skal retoucheres. Jeg kan godt lide udfordringen i dette arbejde og oplever det som en stor tilfredsstillelse at få farverne til at lykkes. Hvert eneste billede har sine særlige udfordringer og mulige løsninger.

Du er velkommen til at kontakte mig via telefon eller e-mail for en afklarende samtale, hvis du har et skadet eller snavset maleri. Som regel er det nødvendigt at se billedet, før jeg kan give en endelig pris på arbejdet, men fotos af god kvalitet - sendt via post eller e-mail - er sommetider tilstrækkeligt.